header image
Hem
Hej, jag heter Ådi, Ådi Bo Edvin faktiskt. PDF Print E-mail
Written by Åsa Toresson Åhlberg   
Monday, 01 January 2007
Ådi Bo Edvin Åhlberg föddes  måndagen den 9 oktober 2006 kl 16:52 på Södersjukhuset i Stockholm. Han var 50 cm lång och vägde 3480 g.
Trots att Ådi hade en allvarlig sjukdom så var han sällan sjuk på något märkbart sätt. Han fick gulsot efter något dygn och några dagar hade han feber, annars var han som vilket annat litet barn som helst.
Han tyckte om att sitta på sin pappas mjuka mage och bita honom i halsen. Han tyckte om när storebror kom och hälsade på i sin fina vita tröja med spännande gröna, blänkande bokstäver på bröstet. Han tyckte om när mamma dansade med honom i famnen och sjöng. Något av det bästa som fanns var att få den magiska stickade mössan neddragen till ögonen. För att inte tala om med vilken förtjusning han lät sig bjudas på sockerlösning och medicin med chokladsmak. Ådi var en riktig godisråtta som kunde konsten att smacka ljudligt och med eftertryck.  
 Ådis liv blev alldeles för kort, men sett ur hans perspektiv så blev det ett väldigt bra liv. Han fick sina föräldrars odelade kärlek och  uppmärksamhet dygnet runt, alla dagar han fanns med oss. Han visste inte att det hade kunnat vara annorlunda. Tyvärr fick han aldrig chansen att lära känna sina släktingar, men han fick i gengäld träffa många snälla människor på Huddinge sjukhus som han tydligt visade att han tyckte om och kände igen.

Ådi dog i våra armar morgonen söndagen den 12 november när vi var hemma på permission. Han hade fått blodförgiftning.

Det finns inga ord som kan beskriva det stora tomrum Ådi lämnat efter sig, men orden räcker inte heller till för att beskriva hur underbara de veckorna var som vi fick dela med honom.

Last Updated ( Saturday, 17 February 2007 )

tresktrollet.se?
Ja, har du aldrig haft en sådan där dag då du känt dig stor, grön och oformlig och ändå så .....


Nyast
Vad alla andra ...
Online
We have 1 guest online